Ga naar hoofdinhoud

De Broodbrouwers: een bijzonder mooi project

Met de feestdagen in zicht, lijkt het ons een mooi moment om terug te blikken op een project met een gouden randje. Wij mochten namelijk meewerken aan de renovatie van een bierbrouwerij die sinds kort een heel ander, maar bijzonder mooie functie bekleedt: een sociale bakkerij en bistro in één.

Op de benedenverdieping wordt biologisch brood verkocht, terwijl men een verdieping hierboven kan genieten van lekkernijen in de bistro. De Broodbrouwers – zoals deze organisatie heet – heeft als missie om zoveel mogelijk mensen met een zichtbare of onzichtbare arbeidsbeperking aan een leuke, leerzame en betaalde baan te helpen. Een warme gedachte in deze koude dagen voor Kerst, vinden wij bij Randstad Geveltechniek.

Niet alleen de gedachte achter De Broodbouwers is wat ons betreft schitterend; het pand waarin de sociale bakkerij en bistro gevestigd zijn, sluit hier volledig bij aan. De voormalige bierbrouwerij aan de Dintelstraat 46 in Den Haag is namelijk in originele staat hersteld, zoals op de foto te zien is. Dit project werd uitgevoerd door Bouwactief in ’s-Gravenzande in opdracht van Stadsherstel Den Haag. Aan ons de eer om het complete glazen entree te engineeren, produceren en monteren, vanuit het ontwerp van de architect. Bij een bijzondere organisatie hoort een bijzonder entree. Met respect voor het bestaande monument, is dit naar eigen zeggen goed gelukt.

Heeft u tijdens het lezen van dit artikel trek gekregen, bestel de lekkerste pakketten bij de pop-up store van De Broodbrouwers.

           

Back To Top