Ga naar hoofdinhoud

Draaikiepraam

Een draaikiepraam heeft zowel een draai- als een kiepfunctie. Een draaikiepraam kan dus, naast verticaal, ook horizontaal worden gedraaid, waardoor dit soort ook wel een draaivalraam of kiepkantelraam wordt genoemd. Een draaikiepraam heeft scharnieren aan de zijkant en onderkant. Gelukkig beschikt een draaikiepraam over een anti-foutbediening, waardoor het raam niet gelijktijdig kan draaien en vallen.

Het draaikiepraam valt naar binnen, waardoor vuil minder kans heeft om naar binnen te waaien en het raam van binnenuit aan de buitenzijde gezeemd kan worden. Bovendien is een draaikiepraam bij uitstek geschikt voor ventilatie en wordt deze afgewerkt met professioneel hang- en sluitwerk. Draaikiepramen zijn in verschillende materialen leverbaar, zoals aluminium. Ook heeft u de keuze uit een diversiteit aan kleuren en typen glas, zoals HR+, HR++, HR+++ of tripleglas.

Direct onderhoud of reparatie nodig?

draakiepraam onderhoud

Draaikiepraam reparatie

Wilt u uw draaikiepraam laten repareren, omdat uw draaikiepraam niet sluit? Tocht uw draaikiepraam? Of gaat uw draaikiepraam niet open? Het probleem kan zijn dat het hang- en sluitwerk kapot is of het mechanisme van het draaikiepraam niet meer goed werkt. Wij van Randstad Geveltechniek komen graag bij u langs op het defecte draaikiepraam te repareren.

Draaikiepraam aluminium

Een aluminium draaikiepraam is erg onderhoudsarm en gaat lang mee. Schilderen is niet nodig, waardoor aluminium een onderhoudsvriendelijke optie is. Bovendien is aluminium een sterk materiaal. Aluminium draaikiepramen roesten, rotten en vervormen niet. Het gebruik van aluminium als materiaal voor een draaikiepraam verlaagt dus de kans op klemmen. Bovendien houdt het kou en vocht buiten en worden schimmels door de goede ventilatiemogelijkheden op die manier tegengegaan.

Draaikiepraam onderhoud

Een aluminium draaikiepraam is erg makkelijk in onderhoud. Wel is het aan te raden om het systeem van het draaikiepraam met enige regelmaat schoon te maken en te smeren. Natuurlijk kan het voorkomen dat een draaikiepraam niet goed meer sluit. Op dat moment komen wij graag bij u langs om de sluitpunten te repareren met het juiste materiaal. Echt maatwerk dus. Wij brengen de kosten voor onderhoud van het draaikiepraam van tevoren transparant in beeld. U zit dus niet vast aan een onderhoudscontract.

Draaikiepraam vervangen of meer informatie?

Heeft u vragen omtrent uw aluminium schuifpui of over uw aluminium vliesgevel? Randstad Geveltechniek adviseert u ook graag over deze onderwerpen.

draaikiepraam reparatie
Back To Top