Ga naar hoofdinhoud

Engelsman Hoveniers: een indrukwekkend bedrijfspand in Pijnacker

Begin 2019 stond de eerste kennismaking tussen Houweling Architecten en de directie van Engelsman Hoveniers gepland. Recentelijk is dit indrukwekkende pand – gevormd door een werkplaats en kantoorruimte  – opgeleverd. In opdracht van aannemersbedrijf Groenewegen kregen wij de eer om de aluminium vliesgevels van het kantoor en de geïsoleerde serre te engineeren, leveren en monteren. Tevens hebben wij de voorziening voor de fraaie houten sierafwerking ontwikkeld en geleverd.

We laten Wouter-Jan van Wezel van Houweling architecten graag aan het woord om meer te vertellen over onze samenwerking en de verwezenlijking van het pand.

“Engelsman Hoveniers heeft in 2019 het hoveniersbedrijf Van Ree Groenspecialisten uit Pijnacker overgenomen. Het is een groeiend bedrijf en actief in een groot deel van Nederland; mede een mooie aanleiding om een nieuw pand te laten bouwen in Pijnacker.

Samen met de eigenaar van Engelsman Hoveniers en zijn dochter zijn de wensen geïnventariseerd en zijn de eerste schetsen van het pand op papier gezet. Van  hieruit konden de plannen verder uitgewerkt  worden. Het pand heeft een groot glasoppervlakte, wat zorgt voor een mooie lichtinval. Daarnaast is over de combinatie van materialen, aan de buitenzijde van het pand, goed nagedacht. Door middel van houten delen bijvoorbeeld wordt het beeld van een schuur en kantoor in één gecreëerd. Een mooie, landelijke uitstraling.

De inrichting van het pand is mede door de persoonlijke touch van de opdrachtgever tot stand gekomen en is werkelijk uniek te noemen. Dit komt o.a. tot uiting in de kleur (een groentint uit het logo) van de vliesgevels aan de binnenzijde, een oude bedrijfswagen die nu dienst doet als bar in de kantine en de verdere inrichting van de ruimten.

In het ontwerp is voorzien in een centrale plek, waar periodiek besprekingen met het voltallige team gehouden kunnen worden. Dit is gerealiseerd middels een trap, die gebruikt wordt als tribune in de centrale hal. Tot slot is de ontvangstbalie van cortenstaal een echte eyecatcher.

Wij van Houweling Architecten werkten al eerder samen met Randstad Geveltechniek. Dit had een plezierig verloop. Tijdens ontwerp en uitwerking van dit pand hebben we regelmatig contact gehad en gebruik mogen maken van de technische kennis binnen Randstad Geveltechniek.  Aan de hand van goede adviezen zijn de inzichten in kosten altijd reëel gebleven, wisten we van tevoren goed wat we konden verwachten en zijn we zo samen met aannemersbedrijf Groenewegen en Randstad Geveltechniek tot een indrukwekkend en uniek eindresultaat gekomen!”

Back To Top