Ga naar hoofdinhoud

Stagiaire Marlene: “Je kan heel veel leren binnen een relatief kleinschalig, gezellig bedrijf.”

Sinds begin februari wordt ons team drie dagen per week versterkt door stagiaire Marlene. Als tweedejaars studente van de hbo-opleiding Bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam is het aan Marlene de taak om te bekijken hoe het gehele proces binnen onze organisatie kan worden versneld en verbeterd.

Hoewel wij het geluk hebben dat Marlene haar stageopdracht nog tot april bij ons uitvoert, deelt ze alvast haar ervaring met een stage bij Randstad Geveltechniek – tot nu toe. Is het voor jou binnenkort ook tijd om stage te lopen? Lees dan snel verder om het oriënteren een stuk eenvoudiger te maken voor jezelf!

 

Welke studie volg je? In welk leerjaar zit je?

“Ik volg de opleiding Bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam en zit momenteel in leerjaar 2. Ieder jaar worden we vanuit de opleiding verplicht om een stage te lopen. In het eerste en tweede jaar gaat dit om een stageperiode van acht weken, volgend jaar duurt de stage een halfjaar. In het eerste jaar was mijn stage volledig online, dit jaar kan ik gelukkig naar het kantoor van Randstad Geveltechniek in De Lier komen.”

 

Waarom koos je voor een stage bij Randstad Geveltechniek?

“Van tevoren wist ik eigenlijk niet precies wat er binnen Randstad Geveltechniek gebeurt. Ik ga al jaren om met de zoon van Gerard, een van de eigenaren. Vandaar dat Gerard mij wees op de kans om hier stage te komen lopen.”

 

Welke stageopdracht voer je uit?

“Eigenlijk is mijn stageopdracht tweeledig. Enerzijds, is mij vanuit school opgedragen om een cultuuronderzoek te doen. Ik onderzoek hierbij de verschillen in cultuur tussen Westland en Rotterdam. Anderzijds, voer ik mijn stageopdracht uit. Ik heb het hele interne proces uitgewerkt: van de aanvraag van een offerte tot aan het einde van de uitvoering. Hierbij kijk ik waar ‘bottle necks’ zitten en help ik de mensen hier intern om het hele proces zo makkelijk mogelijk te maken. Ook kijk ik bijvoorbeeld naar de offerte vanuit een extern perspectief. Voor particulieren, die wellicht niet dagelijks te maken hebben met technische termen, kan het woord ‘beslag’ hen doen denken aan het bakken van een taart in plaats van deurbeslag – wat wij hier natuurlijk mee bedoelen. Zo houd ik me dus bijvoorbeeld bezig met het verbeteren van de opzet van offertes voor particulieren. Daarnaast pak ik kleine projecten op. Lekker afwisselend!”

 

Hoe is de begeleiding binnen Randstad Geveltechniek?

“Supergoed! Gerard luistert altijd enthousiast naar mijn ideeën en vraagt dan meteen hoe hij mij kan helpen bij de uitwerking. Bij allerlei andere zaken schieten ook andere medewerkers direct te hulp.”

 

Wat maakt deze stageopdracht en jouw rol als stagiair zo bijzonder of betekenisvol?

“Dat ik mensen help om hun dagelijkse werkzaamheden makkelijker te maken. Ik heb bijvoorbeeld een aantal standaard offerte sjablonen opgesteld, zodat dit tijd en moeite bespaart voor de medewerkers. Ik ben nu bezig om ook andere punten in het proces te standaardiseren. Uiteindelijk is dit natuurlijk ook fijner voor klanten.”

 

Waar word je enthousiast van binnen Randstad Geveltechniek? Hoe is de sfeer?

“De sfeer is gezellig. Iedereen is altijd in voor een praatje. De mensen hier zijn heel enthousiast. Je hoeft echt niet heel de tijd stil te zijn, je kunt altijd iets vragen of vertellen.”

 

Zou je een stage bij Randstad Geveltechniek aanraden aan anderen?

“Zeker! Je kan heel veel leren binnen een relatief kleinschalig, gezellig bedrijf. Je bent al heel snel in contact met alle afdelingen. Zo zie je direct het hele proces en kun je meteen aan de slag.”

Back To Top