Ga naar hoofdinhoud

Unieke nieuwbouw villa in Berkel en Rodenrijs

Zomer 2020 is deze villa in Berkel en Rodenrijs opgeleverd. Aan ons de eer om – in samenwerkingen met YA architecten en aannemersbedrijf Groenewegen – de kozijnen en het glas verder uit te denken en natuurlijk te leveren. We laten architecte Ylja Kouwenhoven van YA architecten graag aan het woord om meer te vertellen over onze samenwerking en de realisatie van de villa.

“3 jaar geleden vroegen de bewoners mij om een ontwerp te maken van hun droomhuis. Hierbij moest uiteraard wel rekening worden gehouden met de regels van de gemeente. Hoewel de bewoners de voorkeur gaven aan een plat dak met een moderne uitstraling, zag de gemeente liever een conventioneel puntdak op deze nieuwbouw villa.

De wensen van de bewoners – die houden van modern, strak, veel licht en een open leefruimte – moesten dus worden gecombineerd met het bestemmingsplan van de gemeente. De S-vormige dakrand die over het gehele aanzicht van de villa terug te zien is, vormt de verbinding tussen de regels van de gemeente en de wensen van de bewoners op een prachtige manier.

Aannemersbedrijf bedrijf Groenewegen uit Bergschenhoek wees mij op Randstad Geveltechniek als partner voor de strakke, slanke kozijnen, omdat de aannemer hier positieve ervaringen mee had. Gerard van Randstad Geveltechniek heeft mij hier alle mogelijkheden in laten zien, afgestemd op de stijl van de villa. Bovendien heeft Randstad Geveltechniek ervoor gezorgd dat ook de detaillering aansloot bij het concept; de belijning van de verschillende kozijnen en het aanzicht van villa lopen naadloos in elkaar over. Samen zijn we tot een bijzonder strak eindresultaat gekomen!”

         

Back To Top