Ga naar hoofdinhoud

Verduurzaamde vliesgevel voor nieuw hotel in Leiden: The Vic

Hoewel zakenreizigers en vakantiegangers al heel wat jaren van de gastvrijheid en faciliteiten van het Golden Tulip Hotel Leiden (onderdeel van de Golden Green Hotel Groep) kunnen genieten, liggen de plannen voor een nieuw, naastgelegen hotel klaar. Medio mei 2022 opent The Vic – zoals het hotel zal heten – haar deuren en zal de duurzame kilometer van Leiden eer aandoen. De nadruk op mens en milieu is overal binnen en buiten het hotel terug te zien: van de gerecyclede vliesgevel en cradle-to-cradle beglazing tot aan de eerlijke, lokale producten in het hotel.

 

Wat voorafging: de transformatie van kantoorruimte naar hotel

Eind 2020 was te zien hoe de gevel van het voormalige kantoorpand op de hoek van de Schipholweg en Schuttersveld een duurzame facelift onderging. Wij van Randstad Geveltechniek hebben deze transformatie uitgedacht en gerealiseerd, uiteraard in samenspraak met de directie van het hotel (zie afbeelding, v.l.n.r. operationeel directeur D. Tuin, algemeen directrice L. van Duyn – van Duijn, assistent directeur R. van Duyn). Zo werden de bestaande buitenprofielen vervangen en gerecycled. De bestaande vliesgevelconstructie werd op vloerniveau akoestisch onderbroken en de isolatie en luchtdichtheid werden verbeterd. Ook werd de volledige beglazing gerecycled en vervangen door cradle-to-cradle beglazing met verbeterd doorzicht en een betere isolatie. “De metingen liegen er niet om. Ondanks dat het hotel midden in de bruisende stad ligt, merkten we meteen dat er minder geluid van buiten het pand binnendrong. Bovendien hebben we geen last meer van lekkages, heerst binnen een aangenaam klimaat en is de gevel geheel luchtdicht,” aldus van Duyn.

De positieve resultaten die bleken na het afronden van deze eerste fase vormden het startsein voor fase twee en drie. Met de succesvolle aanpak nog fris in het geheugen verduurzaamden wij in het eerste kwartaal van dit jaar ook de vliesgevels van het resterende gedeelte van het Golden Tulip Hotel. Zodra de coronamaatregelen dit weer toelieten, konden gasten worden verwelkomd in deze fijne, verduurzaamde omgeving.

 

The Vic: een uniek concept

Vanaf medio mei 2022 kunt u ook terecht in hotel The Vic, een uniek, stand alone hotel – gelegen naast het Golden Tulip en Tulip Inn Hotel aan de duurzame kilometer van Leiden. “The Vic neemt u mee op reis. Een schitterende reis, die al begint voordat u als gast het hotel binnenstapt. Elegant, stoer, chic, sfeervol én met liefde voor mens en milieu beschrijven de ambiance rondom The Vic het best. Ondanks dat The Vic gevormd wordt door een exceptioneel concept, blijft onze duurzame missie ontzettend belangrijk. Die nadruk op duurzaamheid maakt zijn entree meteen aan de buitenkant, bij de verduurzaming van de vliesgevel en de beglazing door Randstad Geveltechniek, zoals deze partij uit Westland dit ook piekfijn wist te realiseren bij het naastgelegen hotel. De focus op duurzaamheid zal worden doorgetrokken door het hele hotel: van eerlijke en lokale producten in de bijbehorende supermarkt tot aan het meubilair in de warme hotelkamers. The Vic is voor iedereen. Van harte welkom!” aldus eigenaresse Lione.

 

“Tijdens onze eerste ontmoeting was er meteen een goede klik. Gerard van Randstad Geveltechniek is heel innemend, voelt ons feilloos aan en weet waar hij over praat. Hij wist meteen wat onze wensen nu écht waren en wat hiervoor de juiste oplossing zou zijn. Zoals wij als Rijnsburgers en de mensen binnen het team van Randstad Geveltechniek als Westlanders gewend zijn, geldt dat afspraak ook echt afspraak is. De communicatie verloopt prettig en direct. Als er uitdagingen zijn, kunnen we Gerard meteen bellen. Die vakkundigheid heeft geresulteerd in een top realisatie van de gevel voor het Golden Tulip Hotel en het te realiseren Vic Hotel en daarom werken wij bij de volgende fase van het verduurzamen van onze vastgoedportefeuille, namelijk bij de realisatie van het laatste stuk van het unieke hotel The Vic, weer graag samen met Randstad Geveltechniek.”

– Lione van Duyn-van Duijn, eigenaresse van de Golden Green Hotels

 

    

Back To Top