Ga naar hoofdinhoud

Victoria Hotel draagt haar steentje bij aan verduurzaming van Leiden

In deze onzekere tijden kunnen ondernemers vechten, vluchten of verstijven. De zussen Evelien Roggeveen-Van Duijn en Lione Van Duyn-Van Duijn zijn een voorbeeld van ondernemers die kansen zien en met een lange termijn visie tegen de stroom in zwemmen. Als exploitant van Golden Green Hotels investeren de dames juist nu in het verduurzamen en transformeren van hun vastgoedportefeuille.

 

Transformatie van kantoorruimte naar hotel

Op de hoek van de Schipholweg en Schuttersveldweg in Leiden worden kantoorruimtes omgebouwd tot hotelkamers. In dit pand gaat zich het compleet nieuwe Victoria Hotel vestigen, dat onderdeel is van hun Golden Green Hotel Groep. Het streven van gemeente Leiden is om van dit deel van de stad de meest duurzame kilometer te maken. Door onder andere verduurzaming van de gevel wordt dit gebouw weer up to date gemaakt en is zij eind 2020 geschikt voor haar nieuwe functie.

 

Gevestigd op de meest duurzame kilometer van Leiden

Het hotel ligt wat duurzaamheid betreft zeer strategisch, vlakbij het station en gevestigd op de duurzaamste kilometer van de gemeente. Maar dat is nog niet alles: de bestaande vliesgevels zijn meer dan 30 jaar oud en worden vervangen door de meest duurzame oplossing. Randstad Geveltechniek heeft een plan opgesteld en gaat dit in het derde kwartaal van 2020 uitvoeren.

 

Van recycling en isolatie tot aan cradle to cradle gecertificeerde beglazing

In het plan is onder andere opgenomen dat bestaande buitenprofielen gerecycled en vervangen worden door nieuwe buitenprofielen. De bestaande vliesgevelconstructie wordt akoestisch onderbroken en de isolatie en luchtdichtheid worden verbeterd. Tot slot wordt de volledige beglazing gerecycled en vervangen door beglazing met verbeterd doorzicht en een betere isolatie. Het unieke is dat deze beglazing zelfs cradle tot cradle gecertificeerd is.

 

   

Back To Top