Ga naar hoofdinhoud

Vliesgevelrenovatie en onderhoud

Randstad Geveltechniek uit De Lier ontwerpt, levert en monteert aluminium, stalen en kunststof kozijnen en vliesgevels. “Wij bieden een breed spectrum van systemen en zijn volledig merk- en materiaalonafhankelijk. Daarbij richten we ons met name op renovatie en kleinere tot middelgrote projecten,” aldus directeur Gerard Oosterman. “Zeker in dit soort projecten kunnen wij onze knowhow goed inbrengen”.

Hergebruik vliesgevels milieuvriendelijker

Met enige regelmaat worden wij ingeschakeld bij renovatie van jaren tachtig kantoorgebouwen. Als zo’n gebouw gerenoveerd wordt, dan moet vaak de gevel verbeterd worden. Andere indeling, geen kleine vakjes meer, maar grote glasvlakken. Bij veel projecten zien we dat een op zich nog goede en mooie vliesgevel eruit gesloopt wordt en voor de schrootprijs wordt afgevoerd. Vervolgens zetten ze een nieuwe gevel neer, terwijl de oude gevel gewoon hergebruikt had kunnen worden. Vaak is de buitenkant het meest aangetast, maar de kliklijsten kun je prima schoonmaken of opnieuw poedercoaten. Met nieuwe rubbers, isolatoren en glas, ziet alles er weer als nieuw uit. Als je de indeling wilt aanpassen, haal je de dorpels weg en zijn nieuwe en grotere raampartijen mogelijk. Dan voldoe je aan de huidige eisen en is het net alsof er een nieuwe gevel in zit. Het is zelfs mogelijk om een bestaande vliesgevel te demonteren en te hergebruiken op een andere locatie. Ik stel vast dat architecten en de aannemerij nog te vaak voor de gemakkelijke weg kiezen. Het hergebruik van een vliesgevel vereist specifieke kennis, maar het kan. Wij willen graag aantonen dat vliesgevelrenovatie kan en dagen opdrachtgevers hierbij uit zich bij ons te melden.”

Onderhoud zonder contracten

Oosterman: “In het onderhouds- en reparatiewerk werken wij op basis van het vertrouwen van onze opdrachtgevers. Dat is voor ons heel belangrijk. We hebben dan ook besloten om te stoppen met onderhoudscontracten met vaste jaarprijzen. In overleg met onze klanten stellen we vast welk onderhoud er nodig is en wanneer dit uitgevoerd wordt. Daarbij zijn we transparant over de te verwachten kosten. Onze klanten betalen vervolgens alleen de geleverde prestaties. Wij zien dat hierdoor de gebruikerstevredenheid hoog is, terwijl voor onze klanten de kosten lager zijn.”

 

Aanpassingen bestaande vliesgevels

Vervangen stelkozijnen in verband met lekkage/verzakking kozijnen. Hiervoor zijn de bestaande gevelkozijnen gedemonteerd en teruggeplaatst.

 

Back To Top